Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань правоохоронної діяльності

Арешонков обіцяє «боротися до кінця» за підвищення пенсій чорнобильцям

18 серпня 2017 року народний депутат України Володимир Арешонков пообіцяв «боротися до кінця» за підвищення пенсій чорнобильцям (відео:03:10). За словами нардепа, внесення змін до пенсійного законодавства має бути проведено вже в вересні.
Виконано
Сказано 18 серпня 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/xyJImaxMDB4?t=3m10s
  • https://www.depo.ua/ukr/politics/rada-pidtrimala-posilennya-soczahistu-chornobilciv-20180417760888
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17921
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=18023
  • https://www.unian.ua/politics/10084334-deputati-radikali-blokuyut-tribunu-radi-z-vimogoyu-uhvaliti-zakon-pro-pensiji-chornobilcyam-video.html
  • https://ukr.lb.ua/news/2018/07/18/403140_ks_vidnoviv_sotsgarantii.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=18058&SKL=9

Результат

У квітні 2018 року Верховна Рада ухвалила за основу проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС) №6656. Особам, які постійно проживали або постійно працювали чи постійно навчалися на території, яка до 1 січня 2015 року була віднесена до зони посиленого радіоекологічного контролю, за умови, що вони станом на 1 січня 1993 року прожили або відпрацювали чи постійно навчалися в цій зоні не менше чотирьох років і віднесеним до категорії 4 та щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, видається посвідчення особи, яка потерпіла від Чорнобильської катастрофи категорії 1.

Така зміна дозволить цим особам користуватися пільгами, встановленими законом "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Депутат підтримав вказаний законопроект.

Пізніше, Верховна Рада голосувала за законопроект №4442 "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" за основу, але рішення ухвалити не вдалося. Депутат підтримав вказаний законопроект.

18 липня Конституційний Суд України прийняв рішення, яким відновив соціальні гарантії постраждалим унаслідок Чорнобильської катастрофи. Зазначимо, рішення було винесене за поданням 50 депутатів Верховної Ради про відповідність Конституції пп. 2-7, 12 і 14 п. 4 р.1 Закону "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" від 28 грудня 2014 року.

Окрім цього, після дати фіксації обіцянки народний депутат ініціював проекти законів, які спрямовані на реалізацію обіцянки. Це такі як: про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо соціального захисту постраждалих осіб) №8308, про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного та соціального забезпечення окремих категорій осіб №10169.

Враховуючи, що народний депутат не припинив свою роботу щодо боротьби за підвищення пенсій чорнобильцям, обіцянка отримує статус "виконано".