У Німеччині розповіли, скільки українців отримали «блакитні картки»

Читать на русском
Німеччина видає посвідки на проживання дедалі більшій кількості висококваліфікованих іноземців із країн, які не входять до Євросоюзу.

З початку 2017 року Німеччина видала українцям близько двох тисяч посвідок на проживання.

Про це пише Deutsche Welle із посиланням на інформацію Федерального відомства з міграції та біженців (BAMF), передає «Слово і Діло».

Німеччина видає посвідки на проживання дедалі більшій кількості висококваліфікованих іноземців із країн, які не входять до Євросоюзу.

«Блакитні картки» видають фахівцям, які мають трудовий контракт із компаніями на території ЄС.

Deutsche Welle підрахував кількість біженців з України в ПольщіЗ початку війни на Донбасі статус біженця отримали лише чотири людини з 5328 громадян України, які подали прохання про надання притулку, що підкреслює міфічність заяв про мільйон біженців з України.

Станом на середину 2017 року найбільше «блакитних карток» отримали індійці (8212), китайці (3217), росіяни (2901), українці (1942) та громадяни США (1560). Німеччина видає близько 85 відсотків всіх Blue Cards в ЄС.

Серед передумов для отримання «блакитної картки» в Німеччині - закінчена вища освіта та заробітна плата на рівні щонайменше 50 800 євро на рік з урахування податків. Для фахівців природничих спеціальностей, інженерів, лікарів та ІТ-фахівців для отримання цієї посвідки на проживання вистачить 39 624 євро річного заробітку.

Посвідка для проживання і роботи для висококваліфікованих іноземців із так званих «третіх країн» називається «блакитна картка» (Blue Card). Її запровадили у 2012 році на рівні ЄС. Відтоді такі документи в Німеччині отримали понад 62 тисячі іноземців.

Зазначимо, влада Польщі розробляє зміни до міграційного законодавства країни, які дозволять залучити більше робітників зі Східної Європи, зокрема з України.

Також повідомлялося, що протягом двох останніх років кількість трудових мігрантів з України до Польщі зросла удвічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: