Німеччина звинуватила Трампа в провокуванні КНДР

Читать на русском
Глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель звинуватив президента США в безвідповідальності через його заяву щодо Північної Кореї.

Глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель звинуватив президента США в безвідповідальності через його заяву щодо Північної Кореї.

Як повідомляє DW, в розмові з німецькими ЗМІ дипломат зазначив, що поведінка Дональда Трампа провокує ескалацію конфлікту з лідером КНДР Кім Чен Ином, пишет «Слово і Діло».

«Я відверто визнаю: ця безвідповідальність вражає», - сказав Габріель.

Міністр закордонних справ Німеччини звернувся до США і Південної Кореї з закликом робити «якомога менше провокацій», а також закликав Росію і Китай активніше брати участь і знаходити власні шляхи розв'язання цього конфлікту.

«Ми закликаємо Пекін і Москву використовувати свій вплив на Північну Корею з тим, щоб зупинити спіраль, яка веде до військової конфронтації», - додав він.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп пригрозив Північній Кореї «вогнем і люттю», заявивши, що американські війська приведені в готовність по відношенню до КНДР. Заяви американського президента пролунали на тлі інформації про те, що Корея розробила мініатюрну ядерну боєголовку для розміщення на міжконтинентальних балістичних ракетах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: