У Черкаській області підприємство хочуть оштрафувати майже на 1,5 мільйона гривень

Читать на русском
Ряд порушень у діяльності підприємства виявили фахівці Держекоінспекції під час позапланової перевірки щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Гранекс-Черкаси» (село Дєньги Черкаської області) завдало довкіллю збитків на суму 1,496 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції України, передає «Слово і Діло».

Як працює на посаді голова Мінекології Остап Семерак?Аналітики «Слова і Діла» відстежили, як виконує свої обіцянки керівник Міністерства екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Ряд порушень у діяльності підприємства виявили фахівці Держекоінспекції під час позапланової перевірки щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Для повного та всебічного дослідження питань надрокористування (використання підземних вод) залучалися також фахівці ДП «Центрукргеологія» НАК «Надра України» та окремі фахівці.

В ході перевірки виявлено відсутність спеціального дозволу на користування надрами (підземними водами), недотримання режиму першої зони санітарної охорони свердловин, незадовільний стан і відсутність тампонажу на свердловинах, які не експлуатуються.

Таким чином, підприємство порушило вимоги статті 23 Кодексу України «Про надра» та статей 44, 93, 105 Водного кодексу України.

На посадову особу ТОВ «Гранекс-Черкаси» накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу. Матеріали перевірки передані до головного управління Національної поліції в Черкаській області та Черкаського окружного адміністративного суду.

Раніше повідомлялося, в «Укроборонпрому» виявили порушення на сотні мільйонів.

А Мінекології перевірило лише третину підприємств, що працюють з небезпечними відходами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: