Зубко повідомив про загрозу екологічної катастрофи на Донбасі

Читать на русском
Віце-прем'єр міністр – міністр регіонального розвитку і ЖКГ Геннадій Зубко розповів про загрозу екологічної катастрофи на Донбасі.

Віце-прем'єр міністр – міністр регіонального розвитку і ЖКГ Геннадій Зубко розповів про загрозу екологічної катастрофи на Донбасі. За його словами, об'єкти інфраструктури перебувають під загрозою постійних атак.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «5 канал».

«Цього року, починаючи із січня, коли була обстріляна Авдіївка, коли було припинено газопостачання, електропостачання, ми зараз складаємо ту інфраструктурну карту, де нам потрібно будувати резервні лінії з електропостачання або водопостачання», – зазначив Зубко.

Рано чи пізно доведеться визнати, що Донбас РФ так просто не віддасть, а бандитів собі не забереВійськовий експерт прокоментував рішення про введення надзвичайного стану в Авдіївці та оцінив ситуацію на Донбасі.

«Ми чітко розуміємо те, що сьогодні є обстріли, існує ДФС, яка розташована в районі Авдіївки, є постійні перебої з водою для 300 тисячі абонентів, сьогодні є загроза, яка існує для Маріуполя, тому що саме «вода Донбасу» із Сіверського Донця поставляється в Маріуполь. Є інші проекти, які дозволяють із тих джерел, які є навколо, побудувати резервні можливості для постачання води», – розповів міністр.

«Екологічна небезпека існує з точки зору тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей, про це ми кілька разів порушували питання в Європейському Союзі та Європарламенті. Нещодавно відбувся візит Ірини Геращенко з євродепутатами, ми провели засідання екологічного штабу в Донецькій області, показали, що ми робимо зі свого боку для того, щоб цю ситуацію контролювати. Те, що відбувається з того боку, дійсно, є сьогодні підтоплення шахт, воно впливає на нашу територію і є екологічна загроза. Але питання в тому, що вона буде збільшуватися, якщо нічого не робити. Тому, з одного боку, ми пропрацювали план, що ми робимо робимо з нашого боку і просимо й вимагаємо залучити всі міжнародні організації для того, щоб контролювати екологічну ситуацію з тієї сторони... Є певна загроза в «сірій зоні», це лінія дотику, де постійно відбуваються бойові дії, і тут ми розуміємо, якщо не будуть виконуватися Мінські угоди, то нам потрібно залучати резервні лінії», – пояснив він.

Раніше перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, якщо в ОРДЛО відбудеться техногенна катастрофа, вона зачепить і РФ.

Нагадаємо, 12 вересня 2016 року Зубко запевнив, що незабаром у Донецькій області відновлять роботу шести зруйнованих мостів, з них три – в Краматорську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: