Україна святкує День Незалежності

Читать на русском
24 серпня, Україна святкує День Незалежності. В основному, головні святкування на державному рівні проходять в столиці.

Сьогодні, 24 серпня, Україна святкує День Незалежності.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Саме в цей день 26 років тому Верховна Рада УРСР схвалила Акт проголошення незалежності України, за який в грудні 1991 року проголосували українці на Всеукраїнському референдумі. А до цього, 16 липня 1990 року, ВР УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України.

В основному, головні святкування на державному рівні проходять в столиці.

26 років незалежності: як розвивалися Україна та інші пострадянські країниНапередодні Дня Незалежності України «Слово і Діло» підготувало порівняльний огляд колишніх радянських республік по векторах їх розвитку і ключових характеристиках політики та економіки цих країн.

У цьому році в Києві на День незалежності 24 серпня пройде військовий парад. В цілому в параді цього року беруть участь 4,5 тис. військовослужбовців, з них більше тисячі - ті, хто в різний час брав участь в проведенні АТО, в бойових діях. Серед учасників параду - понад 200 осіб, які мають державні нагороди за проявлені особлива мужність і героїзм. У параді братимуть участь також більше 200 військових країн НАТО, а приймати його разом з керівництвом України будуть 9 міністрів оборони країн Альянсу, в тому числі голова Пентагону Джеймс Меттіс. Буде присутній в Києві і спеціальний представник США по Україні Волкер.

Крім цього, по всій країні відбудуться різноманітні заходи: покладання вінків і квітів до пам'ятних знаків, пам'ятників і місць поховань борців за незалежність та видатних діячів України.

У МВС повідомили, що за правопорядком в цей день будуть стежити 15 тис. правоохоронців. У київській мерії попередили, що до 24 серпня буде перекрито Хрещатик у зв'язку з проведенням військового параду.

Також рух буде обмежено по Русанівській набережній через «Забіг у вишиванках».

Очікуються зміни в роботі метро. Так, 24 серпня з початку роботи і до закінчення заходів до Дня Незалежності на вхід і вихід будуть закриті станції «Майдан Незалежності» і «Хрещатик» (вихід на вулицю Інститутську).

Раніше президент США Дональд Трамп привітав Україну з Днем Незалежності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: