НБУ попереджає про кібератаку до Дня Незалежності

Читать на русском
Нацбанк рекомендував співробітникам усунути уразливість Microsoft Word, яку використовує вірус для контролю над комп'ютером.

Нацбанк рекомендував співробітникам усунути уразливість Microsoft Word, яку використовує вірус для контролю над комп'ютером.   Українські банки і бізнес напередодні Дня Незалежності можуть атакувати хакери, передають «Вести» з посиланням на попередження Нацбанку для співробітників, пише «Слово і Діло».   Відзначається, що департамент безпеки НБУ попередив працівників про появу і поширення шкідливих програм.   «Поширюється шляхом розсилки листів електронної пошти з кодом, замаскованим під документ Microsoft Word», - йдеться в повідомленні НБУ і підкреслюється, що жодне антивірусне ПЗ не розпізнає злочинність коду.   У повідомленні зазначено, що новий вірус використовує малопоширених вразливість Microsoft Word CVE-2015-2545, що дозволяє отримати фактично повний контроль над ПК. Усунути такий дефект можна «шляхом встановлення відповідного патча від виробника компанії Microsoft».

Держспецзв'язку попереджає: кібератака на Україну може повторитисяДержспецзв'язку попередила, що власники мереж, які зазнали ураження вірусом PetyaRansomware, навіть відновивши свої комп'ютери, можуть стати об'єктом повторної кібератаки.
  Нагадаємо, раніше в кіберполіції анонсували чергову хакерську атаку в Україні на День Незалежності.   Як повідомлялося, 27-29 червня сервери багатьох державних установ і комерційних структур в Україні зазнали масштабної кібератаки. Вірус Petya.A зашифровує всі файли на комп'ютері і вимагає викуп за їх розшифровку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: