«Забіг у вишиванках» 24 серпня: спортсмени-патріоти зберуться в десяти містах України і за кордоном

Читать на русском
На День Незалежності українці у десяти містах країни, а також у Нью-Йорку, Філадельфії, Вашингтоні, Дубаї, Уотерфорді й Лісабоні вийдуть на забіг у вишиванках.

Традиційно в День Незалежності України 24 серпня у Києві біля Дніпра на Русанівській набережній відбудеться «Забіг у вишиванках». Початок - о 9 ранку.

Крім столиці, спортивні свята пройдуть в Одесі, Миколаєві, Рівному, Чернігові, Херсоні, Новій Каховці, Хусті, Мені й Сумах. На бігових доріжках до українців приєднаються представники наших діаспор з усього світу - Нью-Йорка, Філадельфії, Вашингтона, Дубая, Уотерфорда і Лісабона.

Головна мета заходу - пропаганда здорового способу життя, патріотизму, залучення населення до регулярних занять спортом.

Символом забігу, звісно, стануть національні вишиванки, в яких учасники долатимуть обрані дистанції. Діти до шести років матимуть можливість пробігти 100 метрів, від 7 до 14 років – 500 метрів, а дорослі - 5 або 10 кілометрів.

Відзначимо, що перший «Забіг у вишиванках» відбувся 2014 року завдяки зусиллям майстра спорту з легкої атлетики Олександра Кузіна. Організатором є «Федерація любителів спорту».

Усі охочі зможуть долучится і до благодійного забігу на 1 кілометр.

Приємними бонусами для учасників спортивного свята стануть веселий флешмоб, дегустація українських національних страв і найяскравіша виставка вишиванок з усієї України.

Реєстрація і детальна програма забігу - на офіційному сайті.

Нагадаємо, в Києві напередодні «Забігу у вишиванках» проходили безкоштовні тренування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: