Порошенко присвоїв звання Герой України двом бійцям АТО

Читать на русском
Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з врученням ордена Золота Зірка лейтенанту Василю Тарасюку і посмертно капітану Євгену Лоскоту.

Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з врученням ордена Золота Зірка лейтенанту Василю Тарасюку і посмертно капітану Євгену Лоскоту.

Про це президент повідомив під час урочистого параду з нагоди 26-ї річниці Незалежності України, повідомляє прес-служба АПУ, пише «Слово і Діло».

Ми вийшли з глибокого шоку та болю – ПорошенкоПрезидент України Петро Порошенко під час виступу на військовому параді до Дня незалежності зазначив, що на 26-му році ми вийшли з глибокого шоку і болю.

Під час виступу Порошенко нагадав, що зараз в Україні 42 Героя України.

«Зараз я можу назвати імена сорок третій і Сорок четвертим. 24-річний лейтенант Василь Тарасюк, мужній захисник Авдіївської промзони - однією з найгарячіших точок в даний лінії зіткнення. І капітан Євген Лоскот, який в чотирнадцятому році зупинив рух колони російських військ в сторону Щастя. Потрапивши в оточення, останньою гранатою підірвав себе, вигукнувши при цьому «Слава Україні!», - сказав президент.

Чи пам'ятаєте Ви, що обіцяли Україні всі її президенти? ТЕСТ«Слово і Діло» пропонує пригадати, що обіцяли українцям усі п'ять президентів країни, за допомогою спеціального тесту.

За словами глави держави, Укази про присвоєння їм почесного звання були підписані ним 24 серпня.

Верховний Головнокомандувач також підкреслив, що 200 учасників сьогоднішнього параду ще раніше були відзначені державними нагородами за фронтову перемогу.

«Двісті тисяч пройшли через шість хвиль мобілізації. Вже близько ста тисяч - пішли служити за контрактом. 130000 воїнів з бойовим досвідом зараховані до мобілізаційного резерву. У разі загострення ситуації - готові швидко повернутися в лад. Це - армія, яку підтримує весь український народ. Це по-справжньому народна армія», - підкреслив Порошенко.

Також на параді Порошенко заявив, що українська армія в найкращій формі, але попереду ще багато роботи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: