У Польщі запрацює реєстр педофілів

Читать на русском
Завершуються роботи над створенням реєстру злочинців, які вчинили злочини на сексуальному грунті, який повинен допомогти захистити дітей від педофілів.

У Польщі з першого жовтня запустять реєстр злочинців, які вчинили злочини сексуального характеру, аби захистити дітей від педофілів.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Польське радіо, передає «Слово і Діло».

У Німеччині затвердили штрафи для соцмереж за заклики до насильстваУ Німеччині соціальні мережі штрафуватимуть на суму до 50 млн євро за розміщення заклики до насильства і інший нелегальний контент.

Повідомляється, що зараз завершується робота над створенням реєстру злочинців і триває збір даних людей, яких внесуть в базу.

У МЗС Польщі підтвердили про створення реєстру, який міститиме інформацію про педофілів, з їх фотографіями, іменами та місцем перебування.

Як повідомляє видання Gazeta Polska Codziennie, навесні минулого року був ухвалений закон про протидію злочинності на сексуальному грунті. Депутати майже одноголосно проголосували за цей документ.

«Це дозволило створити реєстр злочинців, які вчинили сексуальні злочини, тобто людей з відхиленнями. Його головне завдання уберегти дітей від негідників», - пише видання.

Відзначається, що в реєстр потраплятимуть засуджені за сексуальний злочин.

«Реєстр буде складатися з двох частин. У відкритій буде знаходитися інформація про місцевість, в якій проживає збоченець. До другої частини, з детальними даними, доступ буде обмежений. Його отримають тільки співробітники відомств, що відповідають за безпеку, а також чиновники», - зазначає видання.

Раніше в ОБСЄ повідомляли про сексуальні домагання з боку бойовиків.

Нагадаємо, що в Україні запустили пілотний проект з протидії домашньому насильству.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: