Нові київські тарифи у кілька разів перевищують тарифи по всій Україні

Читать на русском
Київські тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій станом на 1 серпня перевищують тарифи усіх найбільших міст України в декілька разів.

Київські тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій станом на 1 серпня перевищують тарифи усіх найбільших міст України в декілька разів.

Це стало відомо з інформації про тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій по базових підприємствах станом на 1 серпня 2017 року, після їх оприлюднення Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

Так, середньозважений затверджений тариф у столиці України дорівнює 4,88 грн/кв.м (без ПДВ). У той час, як найнижчий – у Полтаві – становить 0,64 грн/кв.м, у Херсоні – 0,80, Чернівцях – 0,97, Сєверодонецьку –0,94 грн/кв.м.

Найвищий після Києва тариф встановлено у Вінниці – 3,03 грн/кв.м та у Тернополі – 3,30 грн/кв.м. У решті міст тариф коливається в середньому від 1,5 грн/кв.м до 2,5 грн/кв.м.

Як відомо, з липня 2017 року тарифи на утримання будинків у Києві зросли в 1,5-2 рази. Платіжки з їх урахуванням кияни отримали в серпні.

Як пояснили у КМДА, протягом останніх двох років влада міста отримувала звернення комунальних підприємств, які виконують функції з утримання будинків та прибудинкових територій, з проханням скоригувати тарифи.

Як українці оплачували комуналку з початку року?За даними Укрстату, з початку 2017 роки за послуги житлово-комунального господарства в Україні заплатили 35,2 мільярди гривень або майже 90% від загальної суми виставлених рахунків: «Слово і Діло» розібралося, в яких областях країни справно платять за рахунками за комуналку.

«Ми вимушені йти на підвищення, щоб забезпечити стабільну роботу підприємств», – розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Також у Києві знову зросли тарифи на гарячу воду.

Нагадаємо, що у «Київводоканалі» раніше повідомили про неточності в платіжках за липень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: