В Івано-Франківську ще навіть не починали ремонтувати вулицю, яку мер обіцяв здати до вересня

Читать на русском

Попри те, що мер міста обіцяв відремонтувати вулицю Лесі Українки до кінця літа, в кінці літа її тільки почнуть ремонтувати.
Фото з відкритих джерел

У міськраді Івано-Франківська визнали, що не встигають вчасно провести ремонт вулиці Лесі Українки, завершити який мер Руслан Марцінків обіцяв до кінця літа.

Про це свідчить відповідь виконкому Івано-Франківської міської ради на запит «Слова і Діла» щодо обіцянки Марцінківа, зафіксованої 26 травня цього року.

Тоді міський голова заявляв, що влітку ця, одна з центральних вулиць Івано-Франківська, буде капітально відремонтована.

Але у відповіді міськради, датованій 18 серпня, йдеться про наступне: «Що стосується капітального ремонту вул. Лесі Українки, повідомляємо, що 10.08.2017 р. підписано угоду з подрядною організацією ТОВ «Шобелі Україна». Початок робіт планується з 29.08.2017 року».

Руслан МарцінківМіський голова Івано-Франківська
Марцінків пообіцяв відремонтувати вулицю Лесі Українки влітку 2017 рокуСказано 19 травня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Із цього випливає, що шлях від обіцянки мера до фактичного підписання договору з підрядником у міської влади зайняв 2,5 місяця. У зв'язку з цим у нас є великі сумніви щодо того, що виконавець робіт впорається з ремонтом вулиці за 3 дні. А отже обіцянка не виконана.

Відзначимо, що даний статус «Слово і Діло» надає зобов'язанню не тому, що воно не буде виконане взагалі – ймовірно, мерії все ж вдасться відремонтувати вулицю – а тому, що воно буде виконане з запізненням.

Взагалі Марцінківа не можна назвати зовсім уже безвідповідальним мером – 17% своїх обіцянок він виконав, і провалив при цьому всього 10%. Але щоб посісти високе місце в рейтингу відповідальності міських голів України, цього замало. Поки що він лише на 19 позиції з 21.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: