Як мери виконують свої обіцянки щодо облаштування зон відпочинку?

Читать на русском

Аналітики «Слова і Діла» відстежили, як виконують свої обіцянки щодо благоустрою парків, скверів та інших зон відпочинку мери обласних центрів країни.

У сфері облаштування зон відпочинку в місті на тлі всіх інших мерів сильно виділяється міський голова Тернополя Сергій Надал, який встиг дати цілих 13 обіцянок на цю тему, причому 10 із них виконав.

Так, Надал збільшив площу й провів благоустрій парку «Здоров'я» на території ландшафтного парку «Загребелля». Також він облаштував сквер на вулицях Валова та Руська, облаштував зону відпочинку на бульварі Просвітництва й набережну Тернопільського ставу.

Сергій НадалМіський голова Тернополя
Надал пообіцяв реконструювати набережну ставу в напрямку пляжуСказано 10 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

З великим відставанням від Надала на другому місці йде мер Одеси Геннадій Труханов, в активі якого три виконаних обіцянки щодо облаштування зон відпочинку в місті, ще одна – перебуває на контролі наших аналітиків.

Крім облаштування нового дитячого майданчика в парку Перемоги, Труханов виконав також свої обіцянки облаштувати сквер «Червоний» і внести елементи української символіки на центральну клумбу на площі Незалежності.

Щодо невиконаних обіцянок з приводу облаштування зон відпочинку, то за ними попереду мери Рівного та Івано-Франківська Володимир Хомко та Руслан Марцінків. Наприклад, крім обіцянки реконструювати парк «Просвіта» в 2016 році, Хомко також не дотримав свого слова облаштувати площу біля обласної філармонії. Своєю чергою, Марцінків не вклався в терміни зі своєю обіцянкою відремонтувати вулицю Шевченка й зробити її пішохідною до кінця 2016 року.

Ще по одній невиконаній обіцянці у мерів Києва та Черкас Віталія Кличка та Анатолія Бондаренка. Один не виконав обіцянку до дня Києва в 2015 році реконструювати сквер на Контрактовій і запустити на ньому «філософський фонтан Сковороди», а інший – провести повну реконструкцію бульвару Шевченка в Черкасах, зберігши зелені насадження. Роботи були перенесені на 2017 рік.

Водночас у Кличка є дві виконаних обіцянки: він встиг у 2015 році до Дня Києва провести роботи з облаштування Труханова острова та скверу імені Василя Стуса.

Також дві виконаних обіцянки значаться за мером Львова Андрієм Садовим – вулиця Леся Курбаса дійсно стала пішохідною після ремонту й на ній були висаджені дерева та кущі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: