Омелян розповів, як полегшити перетин кордону з ЄС

Читать на русском
Омелян вважає за необхідне розширювати пропускну здатність пунктів пропуску: кількість смуг, кількість працівників.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає за необхідне зробити все, щоб українські громадяни і громадяни Євросоюзу зручно й швидко перетинали кордон.

Про це він заявив під час наради з удосконалення функціонування пунктів пропуску на західній ділянці державного кордону, інформує «Слово і Діло» з посиланням на Мінінфраструктури.

«Нам треба розширювати пропускну здатність пунктів пропуску: кількість смуг, кількість працівників. Нам треба звертатись до досвіду польських колег і країн ЄС, починати з невеликих пунктів пропуску, налагоджувати роботу, потім поширювати алгоритми на більші пункти пропуску», – зазначив Омелян.

Обговорили питання ремонту під’їзних автомобільних доріг до пунктів пропуску на українсько-польському (у першу чергу із спільним прикордонно-митним контролем – Устилуг, Угринів, Грушів, Смільниця), українсько-угорському, українсько-румунському та українсько-словацькому кордоні, доцільність збільшення автомобільних пунктів пропуску, розмежування руху легкового та вантажного транспорту.

Омелян наголосив на необхідності подальшої роботи над розвитком залізничного пасажирського сполучення з містами Польщі та інших країн, налагодження нових шляхів швидкісних залізничних сполучень.

Також міністр попросив пришвидшити час проходження кордону автобусами, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення.

За результатами наради «Укравтодор» має забезпечити належний стан під’їзних автомобільних доріг до пунктів пропуску. Крім того, Міністерство закордонних справ попросять почати переговори з польською стороною щодо збільшення пунктів пропуску.

Зазначимо, «Укравтодор» планує два рази на рік проводити заходи щодо контролю якості виконання дорожніх робіт та виявлення недоліків.

Нагадаємо, Держприкордонслужба з 20 серпня перейшла на посилений режим роботи у зв'язку з наближенням свят.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: