Посилення кордону: чого чекати від Путіна і до чого готуватися Україні

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Держприкордонслужба – деградована структура, яка була занедбана багато років під керівництвом одного з представників клану Литвинів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт, історик Ігор Лосєв, оцінюючи інформацію про те, що Держприкордонслужба посилила охорону кордону на найбільш загрозливих напрямках.

«Наші прикордонники – щось на кшталт митників. Колись були прикордонні війська Радянського Союзу, які мали в своєму складі артилерію, міномети, бронетранспортери та були здатні протягом кількох днів вести прикордонні бої. Наша нинішня прикордонна служба на це не здатна. Коли піде артилерія чи танки – Їх розженуть, на жаль, за кілька годин. Там мають бути повноцінні підрозділи збройних сил», - вважає Лосєв.

Експерт нагадав: іще десять років тому чи менше нас взагалі запевняли – Росія ніколи не нападе на Україну.

«РФ готується до військових навчань. Офіційно введе до Білорусі 13 тисяч військ, а неофіційно – ніхто не знає, тому готуватися варто до найгіршого», - застеріг він.

Недарма є вислів: «Не треба нічого задумувати проти РФ, бо вона зламає всі плани своєю дурістю». РФ може діяти цілком алогічно. Тим більше, що Україна вже сама привчила до того, що подібні дії на українському напрямку закінчуються успіхом. Приклад – Крим.

«Єдине, що може стримати Путіна, – це готовність України до відсічі. Закриття кордону з Білоруссю, мінні поля, створення артилерійських блокпостів, оборонних позицій і низка оборонних заходів можуть зупинити РФ», - переконаний військовий.

«Україна, як і Крим, – авантюра Путіна. Але авантюра з півостровом йому вдалася. Тому виходити слід із найгірших сценаріїв», - резюмував військовий експерт Ігор Лосєв.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко запевнив, що не закриватиме контрольні пункти в зоні АТО і планує збільшити кількість пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: