У Держприкордонслужбі пояснили причину переходу на посилений режим роботи

Читать на русском
Державна прикордонна служба України з 20 серпня перейшла на посилений режим роботи, збільшивши кількість прикордонних нарядів і активніше залучаючи службових собак.
Ілюстраційне фотоФото з відкритих джерел

Держприкордонслужба з сьогоднішнього дня, 20 серпня, переходить на посилений режим роботи у зв'язку з наближенням свят – Днем Державного прапора і Днем Незалежності України.

Про це «Слово і Діло» повідомляє з посиланням на прес-службу відомства.

Зокрема, в ці дні прикордонники посилять наряди, будуть вести більш ретельну оглядову роботу й активніше залучати до контролю за державним кордоном службових собак.

«Напередодні державних свят, Дня Державного прапора та Дня незалежності України, всі органи Держприкордонслужби зосереджують максимальні зусилля на забезпеченні безпеки і порядку в пунктах пропуску на державному кордоні України, в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на лінії розмежування в районі проведення АТО та на адміністративному кордоні з ТОТ АР Крим. Зокрема, посилена оглядова робота, збільшена кількість прикордонних нарядів і активно залучаються службові собаки», – повідомляється на сайті ДПСУ.

Посилення кордону: чого чекати від Путіна і до чого готуватися УкраїніУ Держприкордонслужбі вживають заходів щодо посилення охорони кордону на найбільш небезпечних напрямках, а РФ тим часом готується до навчань. Чи доможуть Україні дії прикордонників – з’ясували експерти.

Прикордонники планують тісно співпрацювати з поліцією, Нацгвардією, ДСНС і місцевою владою.

Відомо, що в останні дні пасажиропотік на українському кордоні помітно збільшився у зв'язку із завершенням сезону відпусток. «Також спостерігається підвищення ділової активності на пунктах пропуску. Ці чинники збільшують імовірність виникнення конфліктних та провокаційних ситуацій», – зазначив заступник голови ДПСУ Василь Серватюк.

Нагадаємо, днями в прикордонній службі заявили про посилення охорони кордону на найбільш небезпечних напрямках. Також у відомстві раніше розповіли про наміри посилити охорону північних рубежів України у зв'язку з проведенням у Білорусі російсько-білоруських навчань «Захід-2017».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: