Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук має намір відкрити пункт перетину кордону з Румунією у Верховинському районі

13 червня 2017 року голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук повідомив про намір відкрити пункт перетину кордону з Румунією у Верховинському районі. Він також зазначив, що вже є японська компанія, яка готова збудувати дорогу, яка з’єднає через Верховинський район Україну та Румунію.
Архів
Сказано 13 червня 2017 р.

Джерело

  • http://kurs.if.ua/news/pytannya_prykordonnogo_perehodu_u_shybenomu_blokuyut_rumuny__goncharuk_54623.html
  • Лист першого заступника голови ОДА
  • Лист першого заступника Івано-Франківської ОДА

Результат

За інформацією Івано-Франківської ОДА станом на 4 вересня 2018 року робота над відкриттям пункту пропуску та будівництва автомобільної дороги триває. З боку адміністрації були надіслані звернення, обґрунтування та проектно-кошторисна документація до відповідних міністерств (перелік у листі). Дане питання перебуває на опрацюванні в профільних міністерствах та відомствах.

За інформацією ОДА від 15 березня 2019 року було вжито вичерпних заходів щодо створення передумов для відкриття пункту пропуску, однак таке рішення повинно бути прийняте на рівні КМУ за умови укладання міжнародного договору. Обласною владою виготовлено ПКД для будівництва дороги с. Ільці - с. Явірник, що з'єднує державний кордон з Румунією та містобудівний розрахунок з технічно-економічними показниками щодо будівництва споруд та будівель пункту пропуску.