У Держприкордонслужбі повідомили про плани посилити кордон з Росією і Білоруссю

Читать на русском
Бойові дії на Донбасі тривають, а РФ і далі веде агресивну політику. У зв'язку з цим, в Україні вирішили посилити кордон з РФ додатковими постами за європейськими стандартами.

Глава Державної прикордонної служби України Петро Цигикал заявив, що основна увага прикордонної служби зараз зосереджена на ділянках спільного кордону з Росією, Білоруссю, і придністровській ділянці.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на 5 канал.

«Ми плануємо посилювати наші підрозділи між відділами прикордонної служби, які перебувають безпосередньо на лінії кордону, додатково створювати відповідні пости прикордонні, за європейським варіантом. Це десь на відстані 15-20 кілометрів повинно бути між безпосередньо прикордонними підрозділами», - повідомив Цигикал.

За його словами, на сьогоднішній день відстань між прикордонними постами становить від 30 до 100 і більше кілометрів, що ускладнює роботу з охорони кордону.

Як повідомлялося раніше, бойовики обстрілювали пункт пропуску «Мар'їнка» більше години.

Також, у Міністерстві оборони України стурбовані проведенням на території Білорусі російсько-білоруських військових навчань «Захід-2017», які відбудуться восени.

Глава відомства Степан Полторак вважає, що навчання загрожують не тільки Україні, а й усій Європі.

Відзначимо, що в НАТО «Захід-2017», назвали можливим «троянським конем» Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: