Стало відомо, яку суму кредиту Росія надала Білорусі

Читать на русском
Кредит Білорусь отримає в російських рублях, кошти призначені для погашення і обслуговування в нинішньому році держборгу Білорусі перед Росією.

Російський уряд схвалив виділення кредиту для Білорусі на суму в 700 мільйонів доларів.

Про це йдеться в розпорядженні уряду на офіційному інтернет-порталі правової інформації, передає «Слово і Діло».

Надзвичайний візит президента Білорусі: навіщо Лукашенко приїхав до Києва?В експертному колі припускають, що візит президента Білорусі до України може бути свідченням погіршення відносин Лукашенка з керівництвом РФ.

Так, уряд РФ доручив Міністерству фінансів і Міністерству закордонних справ провести переговори з білоруською стороною і після досягнення домовленості підписати відповідні договори.

«Росія надає Білорусі у 2017 році кредит у сумі 700 мільйонів доларів. Кошти надаються в російських рублях для погашення і обслуговування в 2017 році державного боргу Білорусі перед Росією», - йдеться у розпорядженні.

В одному з пунктів рішення уряду РФ говориться, що кредит надається за умови виконання білоруською стороною зобов'язань по сплаті відсотків і погашення основного боргу за раніше наданими російським кредитах.

Нагадаємо, Білорусь заборгувала Росії круглу суму за газ. Так, заборгованість накопичується з січня 2016 року, коли Мінськ, вимагаючи зниження вартості сировини, став платити менше в односторонньому порядку, і до кінця листопада борг, на думку російської сторони, становив близько 425 млн доларів.

Білорусь виводить російський рубль із золотовалютних резервівНаціональний банк Білорусі з 1 липня виводить російський рубль зі складу золотовалютних резервів і повністю переходить на міжнародні стандарти при розрахунку.

У квітні 2017 року російської компанії «Газпром» заявили, що білоруська сторона в повному обсязі, в сумі 726,2 млн, погасила прострочену дебіторську заборгованість перед «Газпромом» за поставки російського газу в 2016-2017 роках.

У той же час президент Білорусі Олександр Лукашенко висловлював невдоволення співпрацею з РФ. Він заявляв, що Росія робить дії, які можуть ускладнити співпрацю з Мінськом, і закликає не псувати відносини між країнами.

Раніше в Держприкордонслужбі повідомили про плани посилити кордон з Росією і Білоруссю.

Нагадаємо, що раніше Лукашенко поскаржився, що росіяни «пустують на кордоні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: