Мінськ відреагував на рішення США не видавати білорусам візи в Росії

Читать на русском
Білорусь сподівається на розширення роботи посольства США в Мінську для видачі віз білорусам без виїзду в сусідні країни.

Влада Білорусі з жалем сприйняла повідомлення про те, що посольство США в Росії припинило прийом документів на оформлення віз для білоруських громадян.

Про це УНН повідомляє з посиланням на коментар прес-секретаря МЗС Білорусі Дмитра Мірончика, передає «Слово і Діло».

Навіщо українській владі візи для росіян і чим відповість МоскваПолітичний експерт пояснив, чому уряд знову вирішив повернутися до питання візового режиму з РФ і для кого це буде найбільшою проблемою.

«Сподіваємося, що, ухваливши сьогоднішнє рішення, американська сторона знайде можливість розширити роботу консульського відділу свого посольства в Мінську. Впевнені, що надання громадянам Білорусі можливості оформляти візи в США без виїзду в суміжні країни сприяло б розширенню міжособистісних контактів, а також розвитку співробітництва між нашими країнами», - заявив представник МЗС Білорусі.

Також він зазначив, що дуже сумно, що відносини між РФ і США продовжують ускладнюватися, і це вже «негативно позначається безпосередньо на простих білорусів».

«Керуючись, в першу чергу, інтересами Білорусі та її громадян, висловлюємо надію на якнайшвидшу нормалізацію російсько-американських відносин, яка, ми впевнені, позитивно відбилася б на ситуації в світі в цілому», - додав Мірончик.

Лукашенко поскаржився, що росіяни «пустують на кордоні»У відносинах Білорусі та Росії спостерігається негативна динаміка, що становить серйозну небезпеку.

Нагадаємо, білорусам рекомендували звертатися за візами в США до Києва замість РФ. Раніше американське посольство повідомило, що з 23 серпня призупинить процедуру видачі неімміграційних віз США по всій Росії. 1 вересня ця процедура відновиться, але тільки в Москві.

Ці заходи в посольстві пояснили скороченням чисельності співробітників. Обмеження діятимуть, поки число американських дипломатів не збільшать, заявили в дипмісії. Раніше Москва наказала скоротити дипломатичні місії США в РФ на 755 осіб - до 455 співробітників.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз змінить формат шенгенської візи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: