Допомога переселенцям в Україні: як змінилися виплати за рік

Читать на русском

Найбільша сукупна кількість державних виплат внутрішньо переміщеним особам з окупованих Донбасу і Криму в 2017 році була здійснена в Донецькій області та в Києві – 56,4 млн і 29,9 млн грн відповідно. Причому, якщо порівнювати з минулим роком, то у 2017 році обсяг виплачуваної переселенцям грошової допомоги в Києві зріс, а на Донеччині – впав.

Загалом із початку 2017 року кількість внутрішньо переміщених осіб скоротилася на 63971 людину. Відповідно зменшилися й виплати. Найбільше це помітно на прикладі Донецької області – на 6,1 млн грн, Луганщини – на 4,6 млн і Полтавської області – 1,7 млн. Між тим, дедалі більше людей, що отримують матеріальну допомогу, реєструються в Києві (зростання виплат порівняно з минулим роком становить 0,6 млн грн), Київській області (0,3 млн) та на Одещині (0,2 млн).

При цьому найбільш популярними серед переселенців регіонами залишаються Донецька, Луганська, Харківська області й Київ – саме сюди найчастіше виїздять люди з окупованих територій і зони бойових дій.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» розповіло про те, як мери великих міст України виконують свої обіцянки щодо допомоги незахищеним верствам населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: