Як мери міст України дбають про незахищені верстви населення

Читать на русском

Турбота про найбільш соціально незахищені верстви населення – справа честі будь-якого політика, а тим паче – того, який працює безпосередньо зі своїми виборцями. Вивчаючи відповідальність мерів українських міст, «Слово і Діло» вирішило показати, як градоначальники виконують ці свої обіцянки. У фокусі нашої уваги цього разу – зобов’язання щодо підтримки пенсіонерів, інвалідів, «чорнобильців», сиріт та інших людей, які з тих чи інших причин потребують допомоги влади.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси
Труханов пообіцяв допомогти у придбанні книг для людей з вадами зоруСказано 1 липня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Так, наприклад, міський голова Одеси Геннадій Труханов обіцяв не скорочувати соціальні програми, встановити на пляжах пандуси та допомогти з придбанням книг для людей із вадами зору. На жаль, не з усіма обіцянками він впорався – останню провалив.

Мер Кропивницького Андрій Райкович із трьох таких обіцянок поки що виконав також тільки одну – запровадив соціальну карту кіровоградця. Решта дві – про продовження будівництва за кошти міського бюджету соціального житла і розробки програми щодо житла для молодих сімей і переселенців – поки що мають статус «у процесі виконання».

Сергій НадалМіський голова Тернополя
Надал пообіцяв, що електротранспорт надалі перевозитиме усіх пільговиків безкоштовноСказано 28 січня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Надавати підтримку пенсіонерам і людям з особливими потребами обіцяв градоначальник Дніпра Борис Філатов, і поки що обіцянки виконуються.

Тернопільський і полтавський міські голови Сергій Надал і Олександр Мамай змогли виконати зобов’язання безкоштовно перевозити всіх пільговиків муніципальним транспортом. Так само реалізував обіцянку щодо збереження безкоштовного проїзду в тролейбусах для пенсіонерів реалізував мер Херсона Володимир Миколаєнко.

Більше про те, що обіцяли й наскільки успішно виконують у питання підтримки соціально незахищеного населення мери обласних центрів країни – в інфографіці «Слова і Діла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: