Держприкордонслужба доручила посилити охорону кордону

Читать на русском
Новопризначений голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал доручив посилити систему охорони кордону на найбільш загрозливих напрямках.

Новопризначений голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал доручив посилити систему охорони кордону на найбільш загрозливих напрямках.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу ДПСУ.

Йдеться, в першу чергу, про створення такої системи, яка б дозволила збільшити фізичну присутність прикордонників на кордоні.

«Стіна» – не стіна: можна й посунутиПо кому вдарить корупційний скандал навколо спорудження стіни на кордоні з Росією і чи потрібна взагалі така стіна, якщо Україна і так не контролює значну ділянку кордону з РФ?

«Адже сьогодні окремим відділам прикордонної служби доводиться організовувати охорону дільниць довжиною в десятки кілометрів, що, звичайно, неможливо зробити ефективно», - сказав Цигикал.

Як приклад Цигикал вказав на проблеми охорони великих ділянок на Мукачівській ділянці кордону. Пропонується вирішити проблему прогалин на кордоні можливо шляхом розгортання компактних відділів прикордонної служби, вважає він.

«Це - тимчасові об'єкти, які, не вимагають залучення значних ресурсів для обслуговування а в разі необхідності, можуть легко переміститися на іншу загрозливу ділянку», - пояснив він.

За його словами, такі відділення повинні розташовуватися на відстані не більше 20 км один від одного при наявності всієї необхідної техніки.

Ставиться мета - мобільність прикордонників. Щоб вони могли швидко дістатися у найвіддаленіші відрізки кордону.

Голова прикордонного відомства віддав доручення начальникам регіональних управлінь провести обстеження ділянок відділів прикордонної служби та підготувати пропозиції щодо посилення системи охорони кордону на найбільш загрозливих напрямках.

Нагадаємо, в Держприкордонслужбі повідомили про плани посилити кордон з Росією і Білоруссю.

Раніше прикордонники не пустили в Україну двох іноземців з підробленими документами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: