Ситуація в зоні АТО: бойовики активізувалися вночі

Читать на русском
За минулу добу бойовики ОРДЛО три десятки разів порушували режим тиші, особливо активний противник був в кінці доби.
Ілюстраційне фотоФото з відкритих джерел

За минулу добу бойовики ОРДЛО 30 разів обстрілювали позиції ЗСУ, в результаті чого один український військовий отримав поранення.

Про це з посиланням на прес-центр штабу АТО повідомляє «Слово і Діло».

«Минула доби в зоні АТО завершилась активізацією російсько-окупаційних угрупувань уздовж усієї лінії розмежування», – констатують українські військові.

Зокрема, на донецькому напрямку з 19:00 і до півночі незаконні збройні формування обстрілювали опорні пункти ЗСУ з гранатометів і великокаліберних кулеметів. Також увечері під ворожим вогнем опинилися українські позиції на підступах до Кам'янки, Пісків і Верхньоторецька.

На луганському напрямку терористи обстрілювали Малинове і Троїцьке. Близько 22:00 було зафіксоване застосування міномета калібру 82 мм в районі Новотошківського.

Посилення кордону: чого чекати від Путіна і до чого готуватися УкраїніУ Держприкордонслужбі вживають заходів щодо посилення охорони кордону на найбільш небезпечних напрямках, а РФ тим часом готується до навчань. Чи доможуть Україні дії прикордонників – з’ясували експерти.

На маріупольському напрямку напруга так само зберігається біля Старогнатівки. Тут бойовики в кінці доби обстрілювали опорні пункти ЗСУ з мінометів і артилерії калібру 152 мм.

Також відомо, що НЗФ обстрілювали з великокаліберних кулеметів будинки мирних жителів у Зайцевому, а з гранатометів – у Мар'їнці.

Нагадаємо, вчора, 19 серпня, найбільш активні обстріли з боку бойовиків спостерігалися на донецькому напрямку.

Додамо, що 21 серпня в Мінську відбудеться зустріч спецпредставника Сполучених Штатів Америки по Україні Курта Волкера з представником Російської Федерації з питань російсько-українських відносин Владиславом Сурковим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: