Незручний Саакашвілі: чи можуть видати екс-главу Одеської ОДА в Грузію після його повернення до України

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Найбільша допущена помилка з боку України - взагалі надавати громадянство Міхеїлу Саакашвілі і пускати його в нашу країну.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» сказав глава Інституту публічної політики та консалтингу «Інполіт» Сергій Биков, оцінюючи ймовірність видачі Міхеїла Саакашвілі Грузії, після його повернення до України.

«Хоч як би гарно створювалася ілюзія з боку українських політиків про те, що є негласна домовленість про екстрадицію Саакашвілі в разі його появи в нашій країні, однак після телефонної розмови пранкера під виглядом Авакова з його грузинським колегою стало зрозуміло, що Грузії Саакашвілі взагалі не потрібен. Відповідно зараз Саакашвілі чудово розуміє - в Україні за фактом йому нічого не загрожує», - говорить Биков.

На його погляд, вірогідність видачі Саакашвілі в Грузію вкрай мала.

«Грузини давно зрозуміли і вже добре знають його театральний характер. Є розуміння, що він буде створювати певні незручності для сьогоднішньої грузинської влади», - пояснив він.

Експерт підкреслив, що враховувати треба і факт того, що його популярність і рейтинги в Грузії вже не ті.

З громадянством чи без – Саакашвілі все одно створюватиме проблеми для української владиПоліттехнолог розповіла, чому Міхеїл Саакашвілі буде намагатися залишитися в Україні та які його політичні перспективи.

«Незважаючи на те, що Саакашвілі був губернатором Одеської області в той час, коли проходили вибори в Грузії, - його партія не змогла перемогти і виявилася знову в меншості», - додав політолог.

На його переконання, від початку помилка української влади була в тому, що Саакашвілі взагалі надали українське громадянство.

«Потрібно було відразу, керуючись рамками міжнародної угоди про правову підтримку між Грузією і Україною, екстрадувати його в Грузію. Зараз настав момент розплати. Екстрадиція малоймовірна. Він буде створювати уявний рейтинг і уявну активність в Україні», - резюмував Сергій Биков.

Нагадаємо, пранкер Лексус (Олексій Столяров) розіграв главу МВС Грузії Георгія Мгебрішвілі. Він подзвонив йому під виглядом українського колеги Арсена Авакова і запропонував видати Михайла Саакашвілі.

Як відомо, сам Саакашвілі повідомив, що повернеться в Україну 10 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: