У ГПУ повідомили, коли Саакашвілі зможе потрапити в Україну

Читать на русском
Екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, може потрапити в Україну тільки після оформлення візи.

Екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, зможе потрапити в Україну тільки після оформлення візи.

Про це заявив заступник генерального прокурора України Євген Єнін на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

З громадянством чи без – Саакашвілі все одно створюватиме проблеми для української владиПоліттехнолог розповіла, чому Міхеїл Саакашвілі буде намагатися залишитися в Україні та які його політичні перспективи.

За його словами, такі правила застосовуються до Саакашвілі за те, що він зараз є особою без громадянства. Інша ситуація буде, якщо з'ясується, що він має громадянство іншої країни.

«Будь-які перформанси в оточенні активістів або нелегальний перетин кордону дають стовідсоткові правові підстави для притягнення його до адмінвідповідальності, а особи, що сприяють такому незаконному перетинанню кордону - до кримінальної відповідальності (і не кажіть потім, що ми не попереджали)», - написав Єнін.

Також він зазначив, що ненадання права на в'їзд Саакашвілі в Україну з метою особистої присутності під час судового засідання «не може розглядатися як підстава для оскарження права на справедливий суд, оскільки право на в'їзд до іноземної держави не є правом гарантованим Конвенцією і позивач може захищати свої інтереси через захисника».

Раніше Саакашвілі відмовився від громадянства Литви.

А в Грузії екс-губернатора чекають 11 років вязниці і 4 кримінальні справи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: