Грузія двічі просила екстрадувати Саакашвілі й отримувала відмову

Читать на русском
Головна прокуратура Грузії двічі просила Україну видати екс-президента країни Міхеіла Саакашвілі й двічі отримувала офіційну відмову.

Головна прокуратура Грузії двічі просила Україну видати екс-президента країни Міхеіла Саакашвілі й двічі отримувала офіційну відмову.

Про це заявила міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Грузія Online».

«Ми двічі офіційно звернулися з Головної прокуратури Грузії до української сторони з проханням передати Саакашвілі й двічі отримали офіційну відмову. Ця інформація вже уточнена, це дійсно так», – сказала вона.

При цьому Цулукіані назвала обґрунтованим прохання грузинської прокуратури.

«Відправлені докази, й на підставі цих доказів українська сторона може ухвалити те рішення, яке на цьому етапі для неї вже є прийнятним. Однак, зрозуміло, прокурори продовжать співпрацю», – зазначила вона.

Також вона нагадала слова президента Петра Порошенка про те, що цей процес не може бути політичним.

Нагадаємо, 18 липня Порошенко сказав, що не отримував від Грузії вимог про екстрадицію Саакашвілі, й не порушуватиме це питання протягом візиту. Пізніше він зазначив, що перевірив цю інформацію, й виявилося, що Грузія зверталася із запитом, але отримала відмову.

19 липня під час візиту до Грузії Порошенко заявив, що Росія має залишатися в міжнародній ізоляції доти, доки не звільнить окуповані території України та Грузії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: