У Нацгвардії назвали випадки небойових втрат за період проведення АТО

Читать на русском
З початку антитерористичної операції на Донбасі небойові втрати серед військовослужбовців Нацгвардії становлять 126 осіб.

З початку антитерористичної операції на Донбасі небойові втрати серед військовослужбовців Нацгвардії становлять 126 осіб.

Про це заявив заступник командувача НГУ Ярослав Сподар в інтерв'ю «Українським новинам», передає «Слово і Діло».

В ОБСЄ розповіли про істотне збільшення кількості постраждалих мирних жителів на ДонбасіУ порівнянні з минулим роком кількість мирних жителів, які постраждали в результаті бойових дій на Донбасі, зросла в півтора рази.

За слова Сподара, з початку 2014 року Нацгвардія втратила в цілому 198 військовослужбовців, а більшість з них - 126, загинули не в результаті бойових дій.

«У нас з 2014 року небойові втрати, в тому числі, військовослужбовці, які потонули, потрапили в ДТП, складають 126 осіб. Ми втратили цих людей з різних причин, там були і хвороби, і нещасні випадки, особиста необережність, побутові ситуації, дорожньо-транспортні пригоди», - заявив Сподар.

Він зазначив, що 43 бійця з числа небойових втрат загинули в зоні проведення операції.

Сподар також констатував зниження кількості загиблих військовослужбовців у результаті самогубства, зазначивши, що з ними стали краще працювати психологи, а з 2016 року почала функціонувати окрема служба, що контролює морально-психологічний стан військовослужбовців.

Із вересня у Нацгвардії повноцінно запрацюють рекрутериУ структурі Нацгвардії створили центри комплектування у Києві, Одесі, Харкові, Львові та Дніпрі. До 1 вересня ці підрозділи запрацюють у повноцінному режимі.

«При цьому ми врахували міжнародний досвід і у нас на сьогоднішній день в Головному управлінні є відділ психологічного забезпечення - 6 осіб, є такі в територіальних управліннях, у військових частинах», - додав він.

Раніше СБУ затримала чоловіка, який торгував гранатометами.

Нагадаємо, в ОБСЄ розповіли, скільки мирних жителів загинуло на Донбасі в липні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: