В ОБСЄ розповіли про істотне збільшення кількості постраждалих мирних жителів на Донбасі

Читать на русском
У порівнянні з минулим роком кількість мирних жителів, які постраждали в результаті бойових дій на Донбасі, зросла в півтора рази.
Александр Хуг

У порівнянні з 2016 роком кількість мирних жителів, які постраждали в результаті бойових дій на Донбасі, зросла на 50%.

Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«З початку року місія зафіксувала 330 постраждалих серед цивільного населення. Значна частина з них отримали поранення або були вбиті уламками... І щоб показати серйозність ситуації, я наведу такий приклад: якщо порівняти кількість постраждалих серед мирного населення в поточному році з аналогічним періодом минулого року, ми побачимо більш ніж 50-відсоткове зростання», – констатував він на брифінгу в Одесі.

При цьому, додав він, спостерігачі ОБСЕ щодня фіксують сотні, а то й тисячі випадків порушення режиму припинення вогню, здійснюваних у тому числі за допомогою зброї, забороненої Мінськими домовленостями.

«Наприклад, 23 липня Місія зафіксувала понад 850 випадків порушення режиму припинення вогню», – заявив він.

При цьому, у звіті прес-центру АТО, опублікованому вранці 24 липня, йдеться, що в результаті бойових дій за попередню добу постраждав лише один український військовий (інцидент стався в Мар'їнці).

Тим часом сьогодні в Одесу літаком із зони проведення АТО доставили 14 поранених українських бійців, двоє з яких у важкому стані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: