За день бойовики випустили 5 снарядів з реактивної установки «Партизан» - штаб АТО

Читать на русском
У штабі АТО додали, що не дивлячись на активні збройні зіткнення, жителі Донецької області готуються до нового навчального року.

На Донбасі в зоні проведення АТО бойовики збільшують інтенсивність обстрілів позицій ВСУ. Уже кілька днів поспіль ОРДЛО ведуть вогонь без тимчасових обмежень, все частіше використовуючи важке озброєння.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Сьогодні, близько 8 ранку, в районі Широкіного і Водяного бойовики майже півгодини били по українських позиціях з артилерії калібру 122 міліметра. Одночасно по нашим укріпленням на підступах до Широкіного бандити випустили 5 снарядів з переносної реактивної пускової установки Град «Партизан», - пише штаб АТО.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 16 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 16 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На донецькому напрямку з початку доби бойовики 4 рази відкривали вогонь по українським опорним пунктам в районі Авдіївської промзони, використовуючи, в основному, гранатомети і великокаліберні кулемети.

«Кожен раз наші бійці вогнем оперативно і жорстко придушували спроби ворога почати тривалі бойові дії», - зазначено в повідомленні.

Воєнний час: із чим пов'язаний позачерговий призов та чи потрібна Україні контрактна арміяВійськовий експерт пояснив, із чим пов'язаний позачерговий призов до армії та чому в Україні має бути змішаний тип армії.

На луганському напрямку ОРДЛО застосували 120-міліметровий міномет в околицях Новоалександровки, а в районі Кримського били з гранатомета.

У штабі АТО додали, що не дивлячись на активні збройні зіткнення, жителі Донецької області готуються до нового навчального року.

«Тільки в Авдіївці 1 вересня в школи підуть понад 1 300 учнів, а дитячі садки міста візьмуть близько 400 вихованців. Українська влада на підготовку цих навчальних закладів запланувала витратити більше 3,5 млн гривень», - підсумували в штабі.

Нагадаємо, в ООН повідомили, що чверть жителів Донбасу має потребу в продуктах харчування.

А 15 серпня бойовики били в усіх напрямках, були поранені двоє бійців ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: