В ОБСЄ заявили про відкриття нових патрульних баз у зоні АТО

Читать на русском
Хуг заявив, що спостережна місія ОБСЄ збирається відкривати нові патрульні бази в зоні АТО.

Перший заступник голови місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що спостережна місія ОБСЄ відкриє нові патрульні бази в зоні АТО.

Про це він розповів під час брифінгу у Львові, передає «Слово і Діло» з посиланням на ZAXID.net.

Зараз, за ​​його словами, на сході працюють понад півтисячі спостерігачів по обидва боки лінії фронту.

«Зараз спостережні бази місії ОБСЄ працюють у Стаханові, Дебальцевому, Горлівці та в інших непідконтрольних районах. Найближчим часом ми плануємо відкрити базу повторно у Станиці Луганській. Остання передова патрульна база, яку ми відкрили, розташована у Попасній Луганської області», - сказав Хуг.

Він зазначив, що у світлий час доби спостерігачі здійснюватимуть патрулювання в цьому районі вздовж лінії зіткнення - пішим способом або на автомобілях. У нічний час будуть перебувати на базі і здійснювати моніторинг звідти.

Розмінуванням Донбасу займеться неурядова організація The Halo TrustПредставники некомерційної організації The HALO Trust з 14 серпня почнуть гуманітарне розмінування в низці населених пунктів Донецької області.

Він додав, що маршрути спостереження місії пролягають до кордону з Російською Федерацією. Також Хуг заявив про перешкоджання роботі місії ОБСЄ.

«Дехто стверджує, що місія є сліпа. Але це не тому, що ми дивимось через закриті очі, а тому, що нам не дають дивитись, не дають такої можливості. У багатьох випадках нашим спостерігачам не дають робити те, що вони покликані зробити. Той факт, що місію не допускають у певні райони, може вказувати на те, що там ховають щось таке, чого місії не варто бачити. Та не зважаючи ні на що, ми будемо виконувати свої зобов’язання», - підкреслив він.

Також в ОБСЄ повідомили, що зустріли на Донбасі людей у формі та з розпізнавальними знаками Росії, які представляються російськими військовими.

Крім того, за словами Хуга, з початку серпня на Донбасі зросла кількість обстрілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: