У Слов'янську 9-річний хлопчик віддав шахраям майже 130 тисяч гривень

Читать на русском
У Слов'янську Донецької області 9-річний хлопчик передав телефонному аферистові грошові заощадження сім'ї в розмірі близько 130 тисяч гривень.

У Слов'янську Донецької області 9-річний хлопчик передав телефонному аферистові грошові заощадження сім'ї в розмірі близько 130 тис грн.

Про це повідомляє Слов'янський відділ поліції, передає «Слово і Діло».

Хлопчик повірив людині, яка нібито телефонував на прохання його матері і, слідуючи інструкціям зловмисника віддав пакет з $4,5 тис., 100 євро та 3 тис. грн. таксисту.

Кіберполіція спіймала шахраїв, які виманювали гроші через інтернет-магазиниЗа місцем проживання зловмисників поліцейські провели обшуки, вилучили комп'ютерну техніку, жорсткі диски та гроші.

Чоловік, який дзвонив, представився знайомим його мами і сказав, що телефонує на її прохання. І попросив номер його мобільного телефону. Коли аферист передзвонив на мобільник, він попросив дитину зібрати всі гроші, що є в будинку, покласти у пакет і передати таксисту, якій зараз під'їде до під'їзду.

Він сказав хлопцеві «по секрету», що мама планує зробити йому подарунок, тому сама і не дзвонить. Хлопчик виконав все, що просив шахрай.

Коли мати прийшла додому і дізналася про те що сталося, відразу звернулася до поліцейських.

За даними фактами порушено кримінальне провадження у ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Раніше, кіберполіції викрила шахраїв, які крали гроші у онкохворих дітей.

Нагадаємо, що у вкладників збанкрутілих банків шахраї вкрали 6,5 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: