У вкладників збанкрутілих банків шахраї викрали 6,5 мільйонів гривень

Читать на русском
Правоохоронці викрили злочинну організацію, яка привласнила щонайменше 6,5 мільйонів гривень Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Правоохоронці викрили злочинну організацію, яка привласнила щонайменше 6,5 мільйонів гривень Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

Про це повідомляє прес-служба МВС України, передає «Слово і Діло».

За попередньою інформацією, банда складалася з 5 організаторів, які залучили до своєї діяльності близько 80 осіб. Діяла злочинна організація протягом 2014-2016 років. Вік організаторів та активних учасників становить від 25 до 49 років. За цей час їм вдалося привласнити 6,5 мільйона гривень.

Також у прес-службі відзначили, що зазначені кошти мали отримати вкладники збанкрутілих банків. Коли вони звернулися до Фонду, то їм повідомили, що гроші ними були отримані, про що свідчили відповідні записи.

Правоохоронці викрили злочинну організацію, яка привласнила щонайменше 6,5 мільйонів гривень Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Шляхом доступу до банківської таємниці зловмисники отримували списки вкладників ліквідованих банківських установ. На цій стадії підключалися учасники, які відповідали за виготовлення підроблених паспортів. Надалі на підставі підроблених паспортів на ім'я вкладників учасники злочинної організації самостійно отримували кошти або оформляли довіреність на ім'я співучасників.

Феномен цифрових диверсій: як українцям захиститися від атак кіберзлочинців?Електронні гаманці українців дедалі частіше стають мішенню атак кіберзлочинців, а соцмережі щодня генерують нові психологічні диверсії. Кому це вигідно і як протидіяти викликам кібервійни?

Повідомляється, що під час обшуків співробітники поліції вилучили вогнепальну та холодну зброю: автомати й пістолети, майже 1,5 тисячі боєприпасів до них, мисливські ножі, 57 підроблених паспортів, 130 ксерокопій паспортів, підроблені посвідчення співробітників правоохоронних органів, банківські картки, інструкції з алгоритмом дій, чернетки та комп'ютерну техніку.

Також повідомляється про те, що правоохоронці виявили документи на ім'я високопосадовців.

У прес-службі відзначили, що наразі вже доведена причетність групи аферистів до скоєння 600 епізодів злочинної діяльності та заволодіння 6,5 мільйонами гривень ФГВФО, що підлягали виплаті вкладникам збанкрутілих банків.

Крім того, її організатори мали намір привласнити ще два мільйони гривень Фонду, про що свідчить вилучена під час обшуку документація.

Наразі розслідування в чотирьох кримінальних провадження завершено. В цих справах про підозру повідомлено 21 її учаснику, в тому числі 5 за створення злочинної організації.

Нагадаємо, у Львові поліція «кришувала» шахраїв, які забирали у самотніх громадян квартири.

Раніше СБУ затримала зловмисників, які вивели мільйони в офшорні компанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: