Кіберполіція спіймала шахраїв, які виманювали гроші через інтернет-магазини

Читать на русском
За місцем проживання зловмисників поліцейські провели обшуки, вилучили комп'ютерну техніку, жорсткі диски та гроші.

Працівники Придніпровського управління кіберполіції викрили групу осіб, які шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами громадян України.

Про це йдеться в повідомленні департаменту кіберполіції Національної поліції України, повідомляє «Слово і Діло».

Rozetka купила логістичний термінал у БроварахКомпанія-власник інтернет-магазину Rozetka придбала логістичний термінал в Броварах за 16 мільйонів доларів.

Оперативники встановили, що злочинна група складалася з двох осіб – мешканців Києва та Дніпра. З грудня 2016 року вони зареєстрували 23 інтернет-ресурси, на яких розміщували оголошення про продаж комп'ютерної техніки та телефонів. При цьому обов'язковою умовою договору купівлі-продажу була 100% оплата на спеціально підготовлені зловмисниками карткові рахунки.

Кожен з інтернет-магазинів працював не більш ніж сім днів. При цьому професійне оформлення сайтів із зазначенням повних технічних характеристик товару, а також імітовані зловмисниками позитивні відгуки від клієнтів не викликали сумніву в покупців у відкритості процедури придбання товарів.

За місцем проживання зловмисників поліцейські провели обшуки, вилучили комп'ютерну техніку, жорсткі диски, гроші, а також чорнові записи. Крім того, були вилучені платіжні карти та мобільні телефони, які вони використовували в злочинній схемі.

Вирішується питання про оголошення підозри всім учасникам злочинної групи. Триває досудове розслідування в рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, депутати від БПП хочуть дозволити Держспоживслужбі закривати інтернет-магазини.

Раніше повідомлялося, що в Україні був виявлений небезпечний вірус BankBot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: