Кримське питання: Туреччина торгує з Росією попри все, і це для неї важливіше за будь-які принципи

Читать на русском
Богдан Яременко

Голова МЗС Туреччини навіть патетично спробував підвести глибоку світоглядну базу під рішення Анкари щодо непідтримки санкцій проти РФ за Крим.

Про це дипломат, голова правління фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Туреччина апелює, що санкції проти РФ за Крим – це дуже погано. Страждала від них Туреччина, страждали інші, тож діалог потрібен, а не санкції. І щодо Криму Туреччина з Росією не погоджується, але буде вести діалог. Цікаво, чому ж тоді Туреччина не веде діалог з Башаром Асадом або з курдами? Або чому сама запровадила і дотримується санкцій проти Кіпру? Благо, що пошуком зовнішньополітичних істин в Туреччині не надто переймаються», - міркує дипломат.

На його переконання, не варто перейматися тезою про те, що проблему Криму Туреччина обговорюватиме з Росією за столом переговорів.

Повернути Крим: обіцянки українських політиків через три роки після анексіїУ день третьої річниці фактичної окупації Криму, документально закріпленої так званим «референдумом» про статус півострова, «Слово і Діло» вирішило нагадати українським політикам про те, що вони обіцяли зробити для повернення республіки.

«Нам-то ніщо не заважає сказати прямо – Туреччина торгує з Росією, і це для неї важливіше, ніж будь-які принципи», - наголосив він.

«Між тим, росіяни хоч і повернулися на курорти Анталії, але тепер вони бідні, й гроші не поспішають витрачати. Це вже відомо, тому варто з олімпійським спокоєм наразі поспостерігати за турецько-російською торговельно-економічною дружбою попри усе», - резюмував Богдан Яременко.

Ще навесні, в МЗС Туреччини засуджували анексію Криму Росією. Наразі в дипломатичному відомстві Анкари не схвалюють «кримські» санкції ЄЄ проти РФ і закликають обидві сторони конфлікту «вирішити свої питання за допомогою діалогу і політичних заходів».

Хто з українських політиків обіцяв повернути анексований півострів Україні, можна дізнатися з інфографіки «Повернути Крим. Обіцянки українських політиків через три роки після анексії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: