В МЗС Туреччини пояснили, чому проти антиросійських санкцій ЄС

Читать на русском
Туреччина не схвалює антиросійсійські санкції, введені Євросоюзом за анексію українського Криму.

Туреччина не схвалює санкції, введені ЄС проти Росії за анексію українського Криму.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Hurriyet Daily News.

«Туреччина раніше багато страждала через санкції. Санкції проти наших сусідів та партнерів завдали серйозної шкоди нашій економіці. Тому, коли ми чуємо про санкції, ми не метушимося необдумано щодо них. Ми обдумуємо, чи можемо ми знайти інші способи вирішення проблем», - заявив Чавушоглу.

«Саме тому ми не долучилися до санкцій проти Росії, і ми віддаємо перевагу політичному залученню та діалогу», - додав він.

Боротьба за активи: чи можуть антиросійські санкції посварити США та НімеччинуЕксперт-міжнародник пояснив, чому Німеччина виступає проти запровадження нових санкцій проти РФ з боку США та як це вплине на відносини двох країн.

«Як ви можете побачити сьогодні, Росія та США намагаються вводити санкції один проти одного. ЄС роздумує про заходи проти США на підставі того, що санкції також на них вплинуть. А ми ж спробуємо вирішити проблеми через діалог, щоб ніщо не зашкодило нашій економіці», - підкреслив Чавушоглу.

Як відомо, з 2014 року РФ перебуває під санкціями ЄС через анексію Криму та агресію на сході України.

Також нещодавно сенатори США дійшли згоди щодо американських санкцій проти Росії, Ірану та КНДР.

Також Євросоюз розширив санкційний список проти КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: