У МінТОТ показали, куди долетять російські ракети з окупованого Криму

Читать на русском

Росія створила в захопленому Криму закриту мілітаризовану зону і продовжує накачувати півострів новими ракетами, які загрожують території всієї Європи.

Росія створила в захопленому Криму закриту мілітаризовану зону і продовжує накачувати півострів новими ракетами, які загрожують території всієї Європи.

Про це розповіли в прес-службі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

«У грудні 2015 року Чорноморський флот РФ поповнився двома малими ракетними кораблями «Зелений дол» та «Серпухов», оснащених ракетними комплексами «Калібр-НК». За інформацією воєнних експертів та повідомленнями російських ЗМІ, зазначені ракетні комплекси в разі використання ракет типу ЗМ-14 (SS-N-27 Sizzler) дозволяють уражувати цілі на відстанях до 2500 км», – зазначили в МінВОТ.

У міністерстві підкреслили, що розміщення цих двох кораблів в Криму створить загрозу всій території Європи, частини країн Близького Сходу і Північної Африки, а також Суецького каналу, який є дуже важливим стратегічним об'єктом.

При цьому в МінВОТ додали, що Росія розмістила ракети на кораблях, оскільки наземне базування таких ракет заборонене угодами. Зараз обидва корабля базуються на Балтійському морі, проте можуть переміститися до Криму в будь-який час.

«Російська Федерація свідомо робить ставку на кораблі подібного типу, тому що Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності 1987 року забороняє наземне базування крилатих ракет аналогічних ЗМ-14 за дальністю, в той же час корабель-носій таких ракет – порівняно недорогий і користується перевагою ведення вогню з акваторій, де він може перебувати під захистом берегових сил», – розповіли в міністерстві.

Нагадаємо, 9 серпня Росія перекрила рух усіх суден через Керченську протоку, за винятком військових кораблів РФ. 10 серпня протока була розблокована.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: