У Путіна залишився єдиний варіант для торгів, яким він може зацікавити Трампа

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Зважаючи на рівень загострення між РФ та США, перспективи того, що найближчим часом ці країни зможуть домовитися і знайти компроміс, немає.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, оцінюючи подальше загострення відносин між США і РФ на тлі скорочення дипмісії США та підготовку зустрічних кроків щодо РФ.

«Єдиний можливий варіант того, аби США та РФ домовилися, – якщо Росія запропонує Вашингтону вигідний сценарій щодо Північної Кореї. Однак навряд чи керівництву Кремля вистачить розуму й потуги піти на такий крок», - констатував Дяденко.

За його словами, США вже не було сенсу відступати, і ухвалені санкції щодо РФ, вважає він, дійсно доволі маштабні для російських компаній.

«Це фактично безпрецедентний випадок. Річ у тім, що закон про санкції надає вагомі права соціальним службам контролювати російських чиновників, наближених до них осіб і бізнес. На даний час навіть цього закону про санкції досить для того, щоб тиск на Росію посилився», - пояснив спеціаліст.

На його погляд, у РФ залишається лише один варіант для переговорів, де, уточнив він, предметом торгів буде навіть не Сирія.

Турчинов: санкції США – крок до повної ізоляції ПутінаТурчинов вважає, що запроваджені Вашингтоном санкції – це ще один важливий крок до повної ізоляції Путіна та його тоталітарної країни.

«Очевидно, що питання Сирії наразі відкладено. Росія вже не той гравець, який може запропонувати щось по Сирії. Єдиний варіант, яким би Путін міг зацікавити Трампа, – Північна Корея, але навряд чи у російського керівництва вистачить далекоглядності, щоб прийняти таке рішення», - резюмував Михайло Дяденко.

Нагадаємо, американський президент заявив, що до 1 вересня США визначаться з відповідними заходами щодо Росії.

Напередодні в РФ заборонили американським дипломатам доступ до деяких об'єктів нерухомості і ухвалили рішення про скорочення їхньої чисельності в Росії у відповідь на ухвалення Конгресом США нового пакету санкцій проти Кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: