У конфлікт США і КНДР втрутився Китай: Сі Цзіньпін закликав Трампа не нагнітати обстановку

Читать на русском
Голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін звернувся до лідера США з вимогою не загострювати конфлікт із Північною Кореєю.
Дональд Трамп і Сі ЦзіньпінФото з відкритих джерел

У Пекіні застерігають Північну Корею і Сполучені Штати від подальшого загострення стосунків.

Про це свідчить заява голови КНР Сі Цзіньпіна, який у телефонній розмові закликав Дональда Трампа «уникати слів та дій», які можуть погіршити й без того складні відносини між Вашингтоном і Пхеньяном, передає «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

Своєю чергою Білий дім, інформуючи про телефонні переговори американського й китайського лідерів, зазначив, що США та Китай, котрий є єдиним великим союзником Північної Кореї, дійшли згоди, що Пхеньян має припинити «провокаційну поведінку, що веде до ескалації» конфлікту.

Вогонь і лють: як розгортатиметься війна між США і Північною КореєюЖурналіст, військовий експерт Денис Попович розповів, як буде йти війна між США і Північною Кореєю в разі її оголошення.

Китайські ЗМІ також повідомляють про заяву Сі Цзіньпіна про те, що КНР зацікавлена в тому, аби Корейський півострів був мирною без’ядерною зоною.

Як відомо, взаємні погрози США та КНДР тривають уже понад місяць, з того моменту, коли Пхеньян двічі за місяць випробував міжконтинентальні балістичні ракети й заявив, що США перебувають у зоні досяжності цих ракет. Зокрема, Північна Корея таким чином погрожує Тихоокеанським володінням Америки і Гаваям. На це Дональд Трамп заявив, що відповідь на будь-яку загрозу Пхеньяна буде надзвичайно жорсткою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: