У Мар'їнці житлові квартали потрапили під обстріл

Читать на русском
Українська сторона також заявляє, що противник дві години обстрілював позиції сил АТО під Авдіївкою із забороненої зброї.

Українська сторона також заявляє, що противник дві години обстрілював позиції сил АТО під Авдіївкою із забороненої зброї.

У неділю, 13 серпня, близько 6:30 незаконні збройні формування знову обстріляли житлові квартали Мар'їнки із забороненої зброї.

Про це повідомила українська сторона Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі, пише прес-центр штабу АТО у Facebook, пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, по домівках місцевих жителів стріляли із заборонених мінськими домовленостями 82-міліметрових мінометів і автоматичних гранатометів.

Унаслідок влучення однієї з мін пошкоджено дах і стіни присадибної будівлі біля житлового будинку по вул. Шевченко. Постраждалих немає.

Разом із тим у зведенні штабу АТО станом на 18:00 13 серпня сказано, що представники незаконних збройних формувань днем ​​майже дві години обстрілювали позиції ЗСУ зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів у районі Авдіївської промзони. Українські військові відкрили вогонь у відповідь.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 13 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 13 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Також обстрілювали позиції сил АТО близько Чермалика з 82-мм мінометів, відкривався вогонь у районі селища Широкине.

На луганському напрямку сепаратисти випустили п'ять мін калібру 120 мм по опорних пунктах у Троїцькому, додали у штабі.

Штаб АТО також звинуватив бойовиків у грабунках і «цинічному використанні місцевого населення».

«Жителів Донбасу, які взяли в руки зброю, все частіше примусово залучають воювати в Сирії. А враховуючи, що ці люди не громадяни Росії, в разі загибелі їх тіла додому ніхто не повертає», - резюмується у вечірньому зведенні.

Раніше в прес-центрі штабу антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за 12 серпня.

Нагадаємо, бойовики вимагали від спостерігачів ОБСЄ показувати паспорт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: