В ООН повідомили, скільки жителів на Донбасі залишаються без соцвиплат

Читать на русском
В Україні наполягають, що на непідконтрольних територіях немає органів української влади, через що держава не може відновити виплати. В ООН стурбовані і порахували скільки людей залишилися без соцвиплат.

З початку минулого року, близько 600 тисяч українців, які проживають в зоні АТО на Донбасі, не отримують пенсій і соціальних виплат.

Про це повідомили в Управлінні ООН у справах біженців (УВКБ), передає Центр новин ООН, пише «Слово і Діло».

«586 тисяч громадян України, які проживають в зоні конфлікту, не отримують пенсій і соціальних виплат з початку минулого року оскільки вони не пройшли реєстрацію, введену урядом країни. В УВКБ закликають українську владу забезпечити виплати для всіх громадян, незалежно від місця їх проживання», - сказано в заяві.

Повідомляється, що за червень через блокпости, встановлені вздовж лінії зіткнення, пройшло більше мільйона людей.

«Людям доводиться вистоювати довгі черги на блокпостах при повній відсутності будь-яких послуг. Їм ніде взяти питну воду, немає даху над головою на випадок поганої погоди і немає доступу до медичної допомоги», - заявив представник Управління Андрій Махесіч.

За словами Павла Розенка, українські пенсії повернуться до окупованого Донбасу за однієї умов повного виконання Мінських угод і відновлення територіальної цілісності України.

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш пообіцяв, що соціальні виплати на непідконтрольних територіях відновляться тільки після повернення української влади на ці території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: