Петренко хоче заборонити юристам навчатися заочно

Читать на русском
Міністерство юстиції України виступає за повну заборону заочної форми навчання для майбутніх юристів.

Міністерство юстиції України виступає за повну заборону заочної форми навчання для майбутніх юристів.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в ефірі одного з телеканалів, повідомляє «Слово і Діло».

«Якщо ти юрист, то мінімум чотири роки маєш навчатися стаціонарно. Щоб потім ти не калічив свою долю і долю людей, з якими ти стикаєшся, будучи адвокатом, суддею, прокурором, держслужбовцем», - підкреслив Петренко.

Скільки коштує навчання в вищих навчальних закладах столиці?У Києві розташовані відразу п'ять університетів з верхньої десятки кращих ВНЗ України: «Слово і Діло» з'ясувало, скільки коштує навчання в кращих ВНЗ столиці.

На думку міністра, вимоги до майбутніх юристів є не менш високими, ніж до майбутніх медиків, тому система вищої юридичної освіти в Україні, так само як і освіти медичної, повинна бути стаціонарною.

Пропоновані нововведення, вважає Петренко, допоможуть уникнути нинішнього спотворення правової освіти.

«Юридичну освіту за останні десятиліття просто спотворили через її комерціалізацію. Коли випускали юристів, вибачте, кулінарні технікуми. Ось такий горе-фахівець, який отримує ось такий горе-диплом, потім через якісь зв'язки влаштується, наприклад, в правоохоронний орган, не знаючи основ юридичної науки, юриспруденції, прав людини, і починає калічити долі інших людей», - зазначив голова Мін'юсту.

Як повідомив Петренко, заборону заочної форми навчання для студентів-юристів мін'юст восени буде «фіксувати у вигляді Концепції реформи юридичної освіти».

Нагадаємо, Міносвіти планує ввести ЗНО для вступників до магістратури за міжнародним правом.

Відзначимо, 21 квітня 2017 року Петренко пообіцяв, що з 2019 року знання англійської мови буде однією з умов для призначеня на державну службу. Подивимося, чи зможе він стримати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: