В Україні зменшилася кількість скарг на рейдерство – Петренко

Читать на русском
За інформацією міністерства юстиції, в 2017 році в Україні кількість скарг на рейдерство зменшилася в десятки разів.

За інформацією міністерства юстиції, в 2017 році в Україні кількість скарг на рейдерство зменшилася в десятки разів.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в інтерв'ю «Обозревателю», пише «Слово і Діло».

Спецконфіскація в законі: у чому небезпека та що гальмує процесПолітолог пояснив, чому закон про спецконфіскацію постійно відкладають, і назвав головні ризики в цьому процесі.

Він сказав, що в країні протягом 20 років не було кримінальної відповідальності за рейдерські захоплення.

«Минулого року ми ухвалили антирейдерський закон, що передбачає кримінальну відповідальність до 10 років позбавлення волі. Крім того, ми запровадили інститут оскарження незаконних реєстраційних дій у Міністерстві юстиції. Замість того, щоб чекати три роки, поки суд розгляне справу, можна протягом 30 днів скасувати незаконну реєстраційну дію й відновити своє право власності. Закон – один для всіх», – зазначив міністр.

Петренко додав, що Мін'юст запровадив інститут зупинки реєстраційної дії власником.

«Є навіть смс-послуга, яка називається смс-маяк. Коли починається будь-яка реєстраційна дія, наприклад, щодо вашої квартири, вам приходить смс-повідомлення. Тоді ви можете подати заяву будь-якому реєстратору та зупинити всі реєстраційні дії щодо вашої квартири на 10 днів. Фактично, ми прибрали 90% механізмів рейдерського захоплення, до того ж запровадили кримінальну відповідальність. Цьогоріч кількість скарг зменшилася в десятки разів», – заявив міністр.

Раніше в НАБУ розповіли про нову форму масового рейдерства.

Нагадаємо, 17 липня 2017 року Петренко пообіцяв до кінця року сформувати загальний реєстр підприємств-боржників із заробітної плати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: