НБУ найняв юристів для роботи з боржниками

Читать на русском
Зовнішні юристи не будуть відповідати за весь пакет юридичного супроводу, а будуть залучатися лише в певних випадках.

Національний банк України найняв зовнішніх юристів для роботи з боржниками, які працюватимуть паралельно зі штатними юристами.

Зовнішні юристи працюватимуть із позовами до поручителів, повідомив директор юридичного департаменту НБУ Олег Заморський, пише FinClub, передає «Слово і Діло».

«Ми розробляємо певні критерії, в яких випадках будуть залучатися юристи на аутсорс. Це займає час. Але ми впевнені, що завдяки такій співпраці гроші будуть повернуті», – уточнив він.

водночас зовнішніх юристів будуть залучати лише в певних випадках. «Ми не дотримуємося принципу, що юристи на аутсорсі відповідають за все. В роботі з ними є певні ризики. Це і більш висока вартість послуг, і можлива корупційна складова. Щоб мінімізувати ці ризики, ми перевіряємо всіх юристів, з якими ми співпрацюємо», – зазначив Заморський.

В Україні скасовують податок на прибуток – ЮжанінаСкасування податку на прибуток і запровадження замість нього податку на виведення капіталу підтримали Президент і низка народних депутатів.

Нагадаємо, наприкінці минулого року НБУ подав позови проти акціонера банку «Фінанси та Кредит» Костянтина Жеваго, «ВіЕйБі Банку» й банку «Фінансова ініціатива» – Олега Бахматюка, «Дельта Банку» – Миколи Лагуна, «Імексбанку» – Леоніда Климова. Загальна сума виданих кредитів – 11,46 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, 16 листопада НБУ визнав неплатоспроможним «Артем-Банк» – фінустанову, що посідає 69-у сходинку зі 101 банку в рейтингу за обсягом капіталу.

Також голова Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що власники збанкрутілих банків вивели близько 300 млрд грн, що належать вкладникам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: