Міносвіти планує ввести ЗНО для вступників до магістратури з міжнародного права

Читать на русском
Міністерство освіти і науки України має намір ввести зовнішнє незалежне оцінювання для студентів, які вступають на магістратуру за фахом «Міжнародне право» з 2018 року.

Міністерство освіти і науки України має намір ввести зовнішнє незалежне оцінювання для студентів, які вступають на магістратуру за фахом «Міжнародне право» з 2018 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу міністерства.

Гриневич обіцяє, що соціальні стипендії не скасуютьСказано 1 вересня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Міжнародне право» визначається як вища юридична освіта. Студенти цієї спеціальності повинні бути в рівних умовах з іншими юристами і підтвердити свою кваліфікацію на відповідному іспиті», - цитує прес-служба слова начальника відділу нормативного забезпечення вищої освіти Міносвіти Дмитра Кумкова.

У повідомленні говориться, що минулорічний експеримент з відбору та зарахування студентів на спеціальність «Право» в форматі ЗНО пройшов вдало. У ньому взяли участь 9 вузів України.

У 2017 році проведення тестування поширили за даною спеціальністю на всі вузи.

З 2018 року тести планується поширити і на вступників на спеціальність «Міжнародне право». Зовнішнє оцінювання передбачає три блоки: «Право», «Іноземна мова» і «Тест загальної навчальної юридичної компетенції».

Нагадаємо, в українських вузах з'явиться спеціальність «кібербезпека».

Відзначимо, 24 квітня 2017 року міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що для іноземних студентів буде введений єдиний зовнішній незалежний обов'язковий екзамен з мови навчання. Подивимося, чи зможе вона виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: