В «Охматдиті» з'явилася нова очільниця

Читать на русском
Ірина Садов'як має особливий контракт, в якому є перелік чітких завдань щодо реформування лікарні з термінами їх виконання.

Новою очільницею Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» офіційно стала Ірина Садов'як, яка до того працювала головним лікарем Коломийської центральної районної лікарні.

Про те, що керівниця МОЗ Уляна Супрун підписала відповідний указ, повідомив її заступник Павло Ковтонюк у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Ми покладаємо великі надії на нового керівника, адже хочемо бачити «Охматдит» національним лідером серед медичних закладів не лише за статусом, але і за якістю медичних послуг та темпами перетворень», - написав він.

За словами урядовця, Садов'як має особливий контракт, в якому є перелік чітких завдань щодо реформування лікарні з термінами їхнього виконання.

«Серед них - автономізація лікарні, запровадження госпітальної інформаційної системи, впровадження сучаних клінічних протоколів, перебудова системи закупівель ліків», - пояснив він.

Також Ковтонюк наголосив, що важливим викликом буде успішне завершення будівництва нового корпусу.

Раніше Ірина Садов'як працювала головним лікарем Коломийської центральної районної лікарні Івано-Франківської області.

Вона здобула свою нову посаду за підсумками повторного конкурсу, який оголосило МОЗ. Починаючи з 2011 року, влада не може завершити будівництво нового корпусу лікарні, до якого має переїхати Центр дитячої онкогематології і ще 22 відділення.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Володимир Гройсман отримав до свого досьє чергову невиконану обіцянку: восени минулого року він обіцяв, що до середини літа 2017-го в Києві запрацює новий корпус дитячої лікарні «Охматдит». Але літо наближається до завершення, а корпус досі не здано в експлуатацію.

Тепер Гройсман обіцяє відкрити новий корпус «Охматдиту» до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: