В «Охматдиті» розповіли про списання ліків на понад мільйон гривень із держбюджету

Читать на русском
З квітня в Охматдиті списали на понад мільйон гривень непридатних ліків, закуплених за кошти з держбюджету.

Непридатні ліки для онкохворих дітей на суму понад мільйон гривень були придбані за кошти з державного бюджету в рамках міжнародних закупівель. Наразі вони зберігаються в «Охматдиті».

Про це розповіла завідувачка Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» Світлана Донська, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

За її словами, термін придатності медикаментів був закоротким для того, щоб їх змогли використати.

«Це ліки, термін придатності яких сплив поступово, починаючи з квітня місяця: це квітень, травень, червень, до 30 червня вони стали в карантинну зону. Таких ліків накопичилося в «Охматдиті» за закупівлями минулого року на понад 1 мільйон гривень», – повідомила лікарка.

Раніше Донська вже повідомляла, що в лікарні виникла проблема з отриманими в рамках державних закупівель ліками, термін яких виявився закоротким і вони стали непридатними для використання.

«Це препарати, які були поставлені спеціалізованою компанією Crown Agents наприкінці 2016-го та на початку 2017-го, за рахунок державних закупівель. Препарати з коротким терміном придатності. Це точно не менш ніж півмільйона гривень, навіть більше», – повідомила Донська.

За її словами, були обіцянки замінити списані препарати, однак вони не виконуються.

«Друга сторона медалі – те, що ми не отримуємо нових ліків, у нас скорочується весь час перелік ліків, які є на складах, і збільшується перелік тих, які потрібно купувати батькам або волонтерам», – додала лікарка.

Нагадаємо, 5 липня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ візьметься розслідувати можливі порушення при закупівлі ліків Міністерством охорони здоров'я.

Також зазначимо, що 1 червня конкурсна комісія обрала новим головним лікарем «Охматдиту» Ірину Садов'як.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: