Відкриття нового корпусу «Охматдиту» відбудеться на півроку пізніше, ніж обіцяла Супрун

Читать на русском
В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун провалила обіцянку відкрити діагностичний корпус лікарні Охматдит до 1 липня 2017 року.
Уляна СупрунФото: ucu.edu.ua

Попри обіцянку виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, діагностичний корпус дитячої лікарні «Охматдит» відкриється не раніше осені – за прогнозами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, це відбудеться в листопаді-грудні поточного року.

«Слово і Діло» з’ясувало це в ході перевірки її обіцянки, озвученої ще в грудні 2016-го: тоді Супрун запевняла, що новий корпус лікарні відкриється до 1 липня 2017 року.

Однак на початку червня прем'єр Гройсман, інспектуючи перебіг будівельних робіт, заявив, що перша черга лікарні запрацює в листопаді-грудні цього року. «Краще на два місяці пізніше, але чесно, ефективно та максимально якісно, ніж гнати до 1 липня і потім отримати брак», – заявив тоді він.

«Зараз головне – провести прозорі тендери із закупівлі обладнання, аби осучаснити клініку», – пояснив тоді голова уряду. За його словами, це завдання покладене на Міністерство охорони здоров’я, й відомство має його виконати до 15 липня.

Міські легенди України. Київ: новий корпус «Охматдиту»Добудова нового корпусу дитячої лікарні «Охматдит» – справа честі для представників як міської, так і державної влади. Як давно будується і коли може бути завершений лікувально-діагностичний корпус, дослідило «Слово і Діло».

Як відомо, частина обладнання, придбаного для дитячої лікарні, зникла. Прем’єр на початку минулого місяця зазначив, що наразі вирішується питання про те, чи купувати його заново, або ж продовжити пошуки, шоб уникнути подвійних витрат.

На сьогодні загальна кошторисна вартість будівельних робіт на об’єкті складає 901,197 млн грн, обладнання, меблів та інвентарю – 1,779 млрд грн.

Це вже третя невиконана обіцянка Супрун. Загалом «Слово і Діло» зафіксувало 20 зобов’язань в. о. міністра охорони здоров’я, з яких вона наразі виконала також 3. В рейтингу відповідальності членів уряду вона лише на 19-му місці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: