Київ сьогодні переходить на безготівкову оплату паркування

Читать на русском
Київ з 10 серпня переходить на безготівкову оплату паркування, з цього дня на вулицях міста перестануть працювати паркувальники.

Київ з 10 серпня переходить на безготівкову оплату паркування, з цього дня на вулицях міста перестануть працювати паркувальники.

Про це раніше повідомили в прес-службі КМДА, пише «Слово і Діло».

Паркувальний бізнес і відмова від готівки: чи вдасться позбутися тіньового обігуГендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів оцінив рішення про оплату парковки лише паркоматами, смс і талонами.

Оплатити парковку можна буде через паркомат, за допомогою СМС, мобільного додатка або спеціального талона.

КП «Київтранспарксервіс» вже уклало договір з «Союздруку», у всій мережі якого продаватимуть погодинні, денні, місячні і квартальні паркувальні талони. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури столиці Сергій Симонов.

За його словами, якщо хто-небудь з паркувальників після 10 серпня буде вимагати готівку за стоянку автомобіля, слід звернутися в правоохоронні органи. При цьому самих паркувальників - близько 400 працівників - не звільнять, а перепрофілюють: вони будуть облаштовувати паркувальні майданчики і паркомати, а також надаватимуть роз'яснення водіям.

Тариф за паркування: І зона - 10 грн/год, II зона - 7 грн/год, III зона - 5 грн/год. Вартість місячної карти: І зона - 630 грн, II зона - 441 грн, III зона - 315 грн.

Кількість паркувальних майданчиків в Києві - 220, на них 6 тисяч денних паркувальних місць.

Раніше ДФС придумала нові покарання для водіїв авто на іноземних номерах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: