Паркувальний бізнес і відмова від готівки: чи вдасться позбутися тіньового обігу

Читать на русском
Олег Назаренкогендиректор ВААІД

Паркувальник – це тіньова готівка. Звичайно, махінації можна буде проводити й надалі. Ті, хто до цього звик, не припинять миттєво це робити.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, оцінюючи заяву мера Києва Віталія Кличка про те, що з 10 серпня водії зможуть користуватися лише паркоматами, смс і талонами на паркування.

«Це не гарантує, що тіньових схем не буде. Навіть у метро можна не враховувати жетони за бажання. Тобто махінації завжди можна знайти, але принаймні є спроба зробити поле для них набагато вужчим», – констатував він.

«На сьогодні паркувальник – це тіньова готівка. Невідомо, скільки коштів він узяв, скільки поклав собі в кишеню, скільки потім приніс керівництву, а воно, своєю чергою, віддало державі», – зазначив Назаренко.

На його думку, це крок у правильному напрямку.

(Не)чесна парковка: чому ми платимо повз касуЖурналіст Максим Кречетов розповідає, що кожен українець є частиною корупційних схем в країні.

«Це європейська практика й жодних загроз у цьому шукати не варто. Ніде в Європі – ані в Парижі, ані в Берліні, ані в Лондоні – ми не запропонуємо готівку. Це для них нонсенс. Наразі це перший крок до виходу з тіньових схем. Звичайно, відмовитися від таких грошових потоків одразу зможуть не всі, але це слід було зробити давно», – проаналізував ситуацію Олег Назаренко.

22 червня парламент збільшив штраф за неправильне паркування.

Нагадаємо, мер столиці ще минулого року обіцяв, що до парламенту буде внесений законопроект, який вирішить проблеми з паркуванням на вулицях українських міст.

Раніше журналіст Максим Кречетов розповів «Слову і Ділу» про тіньові схеми паркувального бізнесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: